Disaster Recovery

Naast back-up óók een Disaster Recovery Plan
Disaster recovery

De meest vitale data is snel weer bereikbaar en uw bedrijfsvoering komt niet in gevaar

Voor het veiligstellen van de complete werking van de omgevingen kan naast het veiligstellen van de data door de back-updienst ook de Disaster Recovery dienst worden aangeboden. Naast het technisch functioneel kunnen uitwijken, worden ook de toegang en alle procedures vastgelegd in een Disaster Recovery Plan. Periodiek zal dit plan getoetst worden, in overleg met de klant, om de werking en procedures hierin te borgen.

Op basis van de klantwensen kan er ook gekozen worden voor een omgeving die over meerdere datacenters verdeeld wordt.

Doordat Dutch Cloud de basis netwerkinfrastructuur in de basis al tussen diverse datacenters heeft ingericht, kan een disaster recovery omgeving eenvoudig worden opgezet. Dit kan een eenvoudige mirror omgeving zijn tot een volledig synchroon gespiegelde omgeving. Dit hangt volledig af van de wensen en eisen van de klant omtrent RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective).
Tijdens de whiteboard-sessie die wij standaard met prospects cq. klanten houden, zullen de diverse mogelijkheden  worden besproken.

Bedrijfscontinuïteit

De uptime van de diensten van Dutch Cloud is al sinds de oprichting (2009) nagenoeg 100%. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waardoor uw data niet bereikbaar is, biedt Dutch Cloud hiervoor een oplossing. Het is voor dergelijke, uitzonderlijke gevallen belangrijk een backup plan te hebben. Om de bedrijfscontinuïteit te kunnen garanderen, is het daarom goed te werken met een Disaster Recovery plan.

Voorzorgsmaatregelen

Eigenlijk gaat het niet om een plan “wat te doen in het geval van een ramp”, maar juist om alle voorzorgsmaatregelen te treffen die wij, samen met u, kunnen bedenken. Door alle data virtueel te repliceren, kunt u ook in geval van een groot incident vertrouwen op de expertise van Dutch Cloud. De meest vitale data is snel weer bereikbaar en uw bedrijfsvoering komt niet in gevaar.

Dutch Cloud biedt deze dienst binnen een SLA aan als optie.

Disaster recovery

De voordelen van Disaster Recovery

  • Uptime nagenoeg 100%
  • Op te nemen binnen een SLA
Kom op de koffie!

Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam

Dutch Cloud Contact kaart
Of neem snel contact op.

info@dutchcloud.com
+31 (0)35 820 0252