Dutch Cloud gecertificeerd in wereldwijde CSA STAR veiligheidsregister

14 september 2017 - door Dutch Cloud

Eerste Nederlandse Cloud provider met volledige transparantie in securitymaatregelen

P E R S B E R I C H T

Hilversum, 14 september 2017 – Dutch Cloud kondigt de registratie aan van haar certificering bij de Cloud Security Alliance (CSA) in het Security Trust and Assurance Register (STAR).  Dit wereldwijde programma is bedoeld om klanten optimale openheid te geven over de informatiebeveiligingsmaatregelen die clouddienstverleners al dan niet hebben genomen. CSA STAR certificeringen worden centraal gedeponeerd en zijn volledig openbaar. In Nederland loopt Dutch Cloud hiermee voorop.

De zogenoemde Level 1 certificering van CSA STAR is gebaseerd op een self-assessment. Daarbij geeft Dutch Cloud inzage in hun beveiligingsmaatregelen op het vlak van Business Continuity & Operational Resilience, datacenter security, Identity & Access management en Infrastructure & Virtualization security. Het bereiken van het tweede niveau in deze certificering vindt plaats aan de hand van een onafhankelijke toets van externe accountants. Dat wordt de volgende stap voor Dutch Cloud.

“In tegenstelling tot ISO-certificering die Dutch Cloud ook in huis heeft, is dit programma volledig openbaar en begrijpelijk waarmee elke organisatie exact weet welke maatregelen wij genomen hebben om applicaties van onze klanten veilig te beheren in onze Cloud datacenteromgeving. ISO kijkt vooral naar processen maar geeft geen inzage in hoe die processen in de dagelijkse praktijk worden toegepast. Dat geldt wel voor de CSA STAR certificering die in Nederland nog niet zo bekend is, maar dat zal snel veranderen,” zo verwacht Martijn van Zoeren, CEO van Dutch Cloud.

Wereldwijd zijn technologiebedrijven als Microsoft en Amazon inmiddels ook CSA STAR gecertificeerd. Meer informatie is beschikbaar op https://www.dutchcloud.com/dutch-cloud-csa-star/.

Relevante berichten

Dutch Cloud creëert nieuwe kansen met Azure

7 maart 2018 - door Dutch Cloud
Wie als cloudleverancier nieuwe en bestaande inkomsten wil zekerstellen, kan niet om Azure heen. Althans, dat is de sterke overtuiging van Dutch Cloud. Samen met Insight, leverancier van Intelligent Technology …
Lees verder

Facts & Figures Dutch IT-channel Award

30 januari 2018 - door Dutch Cloud
In aansluiting op de Dutch IT-channel Award-uitreiking op 18 januari jongstleden, heeft Dutch Cloud enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet. Met betrekking tot het aantal stemmen dat …
Lees verder