Dutch Cloud “In the Spotlights” bij DHPA

22 september 2016 - door Dutch Cloud

De komende tijd zullen deelnemers van DHPA in de spotlights worden gezet. In deze gloednieuwe rubriek vertellen DHPA deelnemers  op basis van enkele vragen over hun bedrijf, hun ambities en de trends die zij zien in de markt. Aan Martijn van Zoeren, CEO en oprichter van Dutch Cloud de eer om deze nieuwe reeks af te trappen!

Hoe is Dutch Cloud ontstaan en hoe is het bedrijf gegroeid?

Dutch Cloud is ontstaan in 2009, opgericht door Martijn van Zoeren, huidig CEO. Hij vertelt: “De basis van het businessplan voor Dutch Cloud is geschreven in 2005 en eind 2007 zijn we daarmee de markt op gegaan. Begin 2008 bleek dat ons leveringsmodel heel veel overeenkomsten had met een toen nog onbekende trend: Cloud Computing. Al snel werd duidelijk wat de impact hiervan zou zijn op innovatie en nieuwe business-modellen. Nu, 10 jaar verder, is duidelijk dat wij toen reeds de juiste richting hadden gevonden. Vervolgens hebben wij gedurende de jaren vastgehouden aan ons initiële plan en ons niet laten verleiden af te wijken van het plan. Dat werkt nu in ons voordeel. We groeien zeer snel, zonder in te teren op kwaliteit!” Inmiddels is Dutch Cloud niet alleen in personeelsgrootte gegroeid (nu 15 personen), maar ziet zij de jaarlijkse omzetgroei de afgelopen jaren verdubbelen.

Waar maakt Dutch Cloud het verschil mee?

Dutch Cloud is een toonaangevende managed cloud provider voor ondernemingen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van bedrijfskritische toepassingen in de cloud en biedt klanten kostenefficiëntie en 100% uptime. Security, compliancy en privacy spelen altijd een belangrijke rol. “Dutch Cloud onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en werkt samen met klanten aan het leveren van oplossingen op maat waarmee de klant zakelijke uitdagingen kan aangaan. Dit in combinatie met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle. De services kenmerken zich dan ook door de verregaande focus op compliancy, security, availability en flexibiliteit”, aldus Van Zoeren.

Hoe is het om te werken bij Dutch Cloud, wat is de bedrijfscultuur?

Dutch Cloud is een bedrijf waar hard gewerkt wordt met als doel de klant tevreden te houden. De open cultuur biedt perspectief voor eigen ontwikkeling en initiatieven. Korte lijnen in communicatie, humor en professionaliteit zijn kenmerken die Dutch Cloud ertoe heeft gebracht waar ze nu staat. De persoonlijke touch die intern wordt ervaren, wordt evenzo ervaren door klanten, zakelijke relaties en “Vrienden van de Show”. Klanttevredenheidsonderzoek van ruim een jaar geleden wees dit ook uit. “Het is een goed stel daar in Hilversum”, is de algehele indruk.

Welke issues spelen er volgens jullie in de breedste zin in de sector?

Steeds meer wordt de nadruk gelegd op zaken als compliancy, security en privacy. Heb je dit niet goed geregeld, dan doe je niet meer serieus mee. In de hele keten van leverancier tot aan de eindklant heb je op verschillende niveaus te maken met gevoelige data. “Regel dan ook hoe hier op de goede manier mee om te gaan!”

Hoe zien jullie de markt waarin jullie opereren? Zijn er opvallende trends en hoe bereiden jullie je voor op de nabije toekomst?

“De markt verandert. Razendsnel,” observeert Van Zoeren. “Dat zeggen we al jaren en dat blijft onveranderd. Aan wat er vandaag bedacht wordt, is morgen alweer een andere behoefte. Compliancy zien we als een trend, maar is binnen afzienbare tijd gemeengoed. Om relevant te blijven als managed cloud provider voor onze klanten, zullen wij hierin mee moeten gaan. Sterker nog, voorop moeten lopen. Hoe je je daarop voorbereidt? Door bij wijze van spreken van maand tot maand, maar zeker ieder half jaar je strategie te toetsen aan de actualiteit. Ben ik op het goeie pad, moet ik bijsturen, ben ik nog relevant?”

Welke ambities zijn er voor de toekomst?

Van Zoeren: “Door kosteneffectief, innovatief, slim, professioneel, klantvriendelijk en met een persoonlijke touch richting je bestaande klanten, trachten de jaarlijkse omzetgroei met dubbele cijfers te verhogen. Daarnaast is het van belang kennis met elkaar te delen. En juist daarin maakt DHPA het ons mogelijk deze ambities waar te maken”.

Wat is de tip van dit moment die je mee zou willen geven aan je netwerkcollega’s binnen DHPA?

“Kom naar de bijeenkomsten die DHPA voor je organiseert. Maak kennis, deel kennis en werk samen waar mogelijk”.

Wat betekent het deelnemerschap aan DHPA voor Dutch Cloud?

Stichting DHPA benadrukt een viertal kernwaarden: kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en transparantie. DHPA-deelnemers onderscheiden zich op deze vlakken en dragen deze waarden zowel binnen als buiten hun organisatie uit. “Daar voelen wij ons als Dutch Cloud comfortabel bij”, voegt Martijn hieraan toe.

Over de toetreding tot de DHPA-community is hij helder: “Dutch Cloud is pionier in cloud computing in Nederland. Van meet af aan zijn we sterk gericht geweest op onze klanten, prospects en partners. We durven te stellen dat we voorop lopen in de professionalisering van cloud-dienstverlening. We willen onze kennis en ervaring inzetten voor de verdere professionalisering van de gehele cloud sector. Om die reden hebben we graag gehoor gegeven aan de uitnodiging van DHPA om deelnemer te worden, nu bijna een jaar geleden. We leveren inmiddels een actieve bijdrage aan het op een hoger plan brengen van de sector. Dat houdt onder andere in dat we de bijeenkomsten van DHPA zeer frequent, zo niet altijd bezoeken”, besluit Van Zoeren.

Zie ook het artikel op:https://www.dhpa.nl/in-the-spotlights-dutch-cloud.html#.V-Pchzuex7N 

Relevante berichten

Dutch Cloud creëert nieuwe kansen met Azure

7 maart 2018 - door Dutch Cloud
Wie als cloudleverancier nieuwe en bestaande inkomsten wil zekerstellen, kan niet om Azure heen. Althans, dat is de sterke overtuiging van Dutch Cloud. Samen met Insight, leverancier van Intelligent Technology …
Lees verder

Facts & Figures Dutch IT-channel Award

30 januari 2018 - door Dutch Cloud
In aansluiting op de Dutch IT-channel Award-uitreiking op 18 januari jongstleden, heeft Dutch Cloud enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet. Met betrekking tot het aantal stemmen dat …
Lees verder