Get (C)Loud!: een unieke gelegenheid om kennis te delen!

20 juli 2015 - door Dutch Cloud

Op 16 oktober organiseert Dutch Cloud alweer de vijfde editie van het Get (C)Loud! event, dit keer in samenwerking met Weolcan en coMakeIT. Wat begon in een bruine kroeg in het centrum van Hilversum, is inmiddels uitgegroeid tot een halfjaarlijks evenement met een steeds groter wordende gastenlijst.

Het ontstaan
Tijdens verkoop en advisering van Cloudinfrastructuur in de voorbije jaren (2009-2013) bleek er veel onduidelijkheid te zijn omtrent de definitie van Cloud en wat dit kon betekenen voor een ‘Independent Software Vendor’. Door de transitie van licentieverkoop – naar een online model – zag de ISV wel dat er een oplossing gevonden moest worden voor de ‘statische’ infrastructuurlaag, maar wist de diverse Cloud modellen en producten niet makkelijk te plaatsen.

get(c)loud_sfeer01Om dit beeld te verhelderen wilde Dutch Cloud een platform creëren, waar ISV’s ervaringen met elkaar konden delen, in discussie konden gaan over diverse (Cloud)thema’s en kennis konden vergaren. En zie daar, Get (C)Loud! zag het licht!

Laagdrempelig was het devies. Om die reden werd er vanaf het begin (editie I van Get (C)Loud! was op 19 april 2013) gekozen om het op vrijdagmiddagen te organiseren. Bier & Bitterballen is als onderdeel van deze informele netwerkborrel inmiddels niet meer weg te denken.

Het succes
De eerste editie bleek meteen een overweldigend succes, aanmeldingen kwamen spontaan binnen. Niet alleen van Dutch Cloud klanten, maar ook andere ISV’s meldden zich aan.
Om de korte presentaties (Pitches) en debatrondes in goede banen te leiden, is er vanaf dag één gekozen voor een professionele gespreksleider van Debat.nl. De keuze voor een gespreksleider bleek een goede te zijn. Door het stellen van de juiste vragen en reacties uit te lokken op pittige stellingen, bleken de debatrondes de benodigde informatie op te leveren.
Naast “fun” met elkaar te hebben en mensen te leren kennen, tracht Get (C)Loud! ook informatief te zijn. En juist die combinatie maakt het evenement zo succesvol.

get(c)loud_sfeer02Zoals gezegd, neemt de netwerkborrel een belangrijke plek in tijdens Get (C)Loud! Na afloop van een “zeer strak” geregisseerde middag blijft er voldoende tijd over voor het ‘biertje met de bitterbal’ en wordt het weekend elke keer weer op een prettige manier ingeluid.

Toekomst van Get (C)Loud!
Met de komst van twee nieuwe Partners ontstaat er meer tijd en expertise om een ‘neutraal’ platform te faciliteren, waarbij ISV’s kunnen discussiëren en vragen kunnen stellen omtrent Cloud en aanverwante zaken. Elke editie stelt een nieuw thema centraal.
Naast het uitbreiden en faciliteren van dit platform worden andere kanalen ingezet om de ISV’s – tussen de events door – te informeren over nieuwe ontwikkelingen binnen de Cloudketen. Eén van die kanalen is de LinkedIn group Get (C)Loud! Community.

Belangrijk! Input vanuit de Software Vendor
De thema’s en stellingen van de afgelopen vier edities zijn vooral voortgekomen uit het perspectief van een Managed Cloud Provider. Graag zouden we willen zien dat de interactie met de Software Vendor wordt vergroot en dat de inhoud van het programma, mede door deze bedrijven wordt bepaald. Wij vernemen dan ook graag welke thema’s – in uw ogen – actueel zijn en welke kritische stelling(en) u wilt inbrengen ten behoeve van een pittige debatronde. Laat het ons ook weten als u een presentatie wilt geven over het gekozen thema.

Op LinkedIn bestaat de Get (C)Loud! Community, een groep waar u deze informatie kunt delen en waar u up-to-date wordt gehouden over de lopende voorbereidingen op de komende editie van Get (C)Loud! https://185.2.25.111/get-cloud/.

Hebt u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van bovenstaande? Mailt u dit dan aan stefan@dutchcloud.com en u ontvangt spoedig daarna een reactie.

Met vriendelijke groet,
Stefan van Dorst

Relevante berichten

De schijnzekerheid van ISO

12 december 2017 - door Dutch Cloud
Martijn van Zoeren, CEO van Dutch Cloud Hoe weet je of een cloud provider zijn zaakjes op orde heeft? Een van de eerste – en gemakkelijkste – selectiecriteria is certificering. …
Lees verder

Get (C)Loud! maakt de tongen los over de GDPR

14 november 2017 - door Dutch Cloud
Tijdens de laatste Get (C)Loud! eind oktober in De Landgoederij te Bunnik ging het over de General Data Protection Regulation of GDPR, de nieuwe Europese privacy verordening die bij ons …
Lees verder